top of page

Photoshop, beskär & välj bildstorlek


För några veckor sedan fick vi lära oss vad Photoshop är och vad det är som gör att så många använder sig av detta verktyg. Programmet använder sig många av för att designa, förbättra och redigera bilder både som privat och på arbetsplatser.

Snabbknappar och menyerna är nu bekanta och det är dags att fokusera på bilder. Hur vi beskär bilden och väljer storlek på den.

Beskär bild

Med ett beskärningsverktyget tar du bort delar av en bilden som du inte vill ska synas. Beskärning är ett användbart verktyg när du vill ta bort störande bakgrund och istället skapa ett fokus i bilden.

  1. Du börjar med att du väljer beskärningsverktyget.

  2. Sedan klickar du och dra över den del av bilden som du vill behålla. När du sedan släpper musknappen kommer det upp en beskärningsram som har handtag i hörnen och längs med sidorna.

  3. Är du nöjd med din placering av beskäringsramen klickar du på den Gröna genomför knappen som kommer upp i nedre högra hörnet. Du dubbelklicka eller klicka på markeringsramen om du ångrar dig och vill sluta beskära. Vill du detta så klickar du på den röda Avbryt knappen eller trycker på Esc.

Bildstorlek

  1. Du kan se vilken bildstorlek och upplösningen din bild har och redigera det efter ditt önskemål.

  2. Gå in på Bildstorlek i Photoshop, välj Bild Bildstorlek.

  3. Avmarkera alternativet som redan står.

  4. Ändra sedan bildupplösningen eftersom du inte vill ändra mängden bildinformation i fotot. Du kan sedan redigera bildens bredd, höjd eller upplösning. Tänk på att när du redigerar ett värde ändras de andra två värdena, på motsvarande sätt.

Vill du läsa er gå in på Adobe

Featured Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page