top of page

HTML & CSS


Detta är del 2 inom HTML och CSS koder.

Förra gången lärde vi oss vad dessa beteckningar står för och grunder i att skriva rubrik, text, lägga in en bild och byta bakgrundsfärg. Denna gång ska dessa kunskaper användas igen och även utvecklas med nya. Minns du inte hur du gjorde klicka dig vidare till de blogginläggen HTML och CSS.

Uppgiften är att koppla ihop fyra HTML-filer med en CSS-fil. Det ska även finnas minst fyra bilder på varje HTML-fil. Huvudfilen som vi ska kalla för Index ska innehålla länkar till de övriga HTML-filerna.

1. Skapa huvudfilen och döp den till Index. Skapa även en mapp och placera den på skrivbordet. I mappen ska alla filer samlas. Lägg till rubrik, text och en bild.

2. När du har gjort detta skapar du en CSS-fil och väljer en bakgrundfärg och även färger för texterna.

3. Skapa fyra olika HTML-filer och skriv en rubrik, text och placera en bild på varje. För att få bilden i mitten skriver du <center/>.Här är ett exempel på hur detta ser ut: <img src="bildens länk" alt="vad bilden föreställer" style="width:304px;height:228px;"><center/>

4. Gå tillbaks till Index och skapa länkar till de fyra HTML-filerna. Skriv även en länk tillbaks till Index på de fyra separata HTML.filerna du skapade. Detta gör du genom att skiva såhär:<a href="HTML-filens namn">hem</a>

Som i exemplet på bilden nedanför så är även en blogg och en e-handelsida länkade. Är allt rätt så ska resultatet se ut såhär.

Featured Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page